Tips inför att åka ut som volontär

 

Här hittar du några allmänna råd och tips inför att åka ut som volontär.

 

Våra samverkande församlingar/organisationer ansvarar helt för volontärprocessen och kommer att de dig den vägledning och de tips du behöver. Du klickar  bara vidare till församlingen/organisationen via den länk som finns i behovsbeskrivningen och tar direktkontakt för information, intresseanmälan och fortsatt volontärprocess. Våra samverkanspartner
• arrangerar på lämpligt sätt resa, program, mat och logi.
• avgör tidpunkt för och upplägg av aktuell insats.
• tar handledaransvar för din volontärinsats.

Du står själv för alla kostnader, kanske med stöd från din församling/organisation om det är möjligt.

Vi föreslår att  du ber din församling/organisation stå bakom dig i din volontärinsats, sända ut dig på uppdraget, teckna en heltäckande försäkring för din volontärresa, ge dig nödvändig uppbackning och hjälp under volontärtiden samt delta i  ditt efterarbete när du har kommit hem.

Tänk på att alltid ha
• pass med giltighetstid till minst sex månader efter hemkomsten.
• visum där så behövs.
• fullgod covidvaccination samt annan vaccination där sådan rekommenderas.

Utrikesdepartementets information är viktig att känna till vid alla utlandsresor. Vi rekommenderar därför svenska volontärer som reser utomlands att inför avresan alltid läsa aktuell reseinformation på Sweden Abroad, skriva upp sig på Svensklistan samt ladda ner appen UD Resklar.

Skulle du behöva hjälp med planering och bokning av din resa föreslår vi att du vänder dig till vår samverkande researrangör Tranås Resebyrå, som har stor vana av denna typ av researrangemang för enskilda och grupper och som kan designa resan efter just dina behov och önskemål. Hänvisa till Ready4More vid kontakt.